Kytky-iPhone maksaa Saksassa 99 euroa

Kaarlo Räihä
4. huhtikuuta, 2008 23:51

Kun Applen iPhone tuli viime vuonna myyntiin, valittelivat monet tahot puhelimen korkeaa hintaa. Apple laskikin puhelimen hintaa pian julkaisun jälkeen, mutta Eurooppaan saapuessa puhelimen hinta oli jälleen korkealla.
Saksassa iPhoneja yksinoikeudella myyvä T-Mobile on päättänyt kokeilla hinnanalennuksien toimivuutta Euroopassa ja T-Mobile kauppaa kuluttajille jatkossa kytky-iPhonea 99 euron hintaan. Aiemmin iPhonen hinta Saksassa on ollut 399 euroa, joten hinnanalennus on huomattava. Tarjous astuu voimaan ensi viikon maanantaina ja se päättyy kesäkuun lopussa.
Kuluttaja voi siis hankkia itselleen 8 gigatavun muistilla varustetun iPhonen 99 euron hinnalla. Kuluttajan on kuitenkin pakko ottaa itselleen T-Mobilen hinnakas Complete XL -liittymä kahdeksi vuodeksi. Complete XL -liittymän kuukausimaksut alkavat 89 eurosta, jolloin iPhonen kokonaishinnaksi tulee 2235 euroa.
Kuluttajille on kuitenkin tarjolla myös muita kytkypaketteja, joista Complete S -paketissa itse iPhonesta joutuu maksamaan 249 euroa ja kytkyliittymästä 29 euroa kuukaudessa. Tällöin kuluttaja maksaa iPhonesta kahden vuoden aikana yhteensä 945 euroa.
T-Mobilen alennuskampanja on monien analyytikkojen mielestä vahvistus sille, että Apple julkaisee 3G-ominaisuuksilla varustetun iPhonen pian ja nyt tarkoituksena olisi tyhjentää varastot nykyisistä iPhoneista. Analyytikkojen arvailuja tukevat tiedot, joiden mukaan iPhonet olisivat loppumassa jälleenmyyjiltä myös Yhdysvalloissa, jolloin seuraava suurempi toimituserä saattaisi olla jo 3G-mallia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.