Denonin DivX:ää tukeva Blu-ray-soitin Suomeen kesällä

Ilkka Ketola
4. huhtikuuta, 2008 10:13

DivX .Inc on ilmoittanut, että Denonin uusi Blu-ray-soitin, mallimerkinnältään DVD-3800BDCI, on saanut DivX-sertifikaatin ja osaa siis toistaa myös DivX-tiedostoja. Kyseessä on toinen Denonin soitin, joka saa kyseisen sertifikaatin.
DVD-3800BDCI tulee Japanissa ja Yhdysvalloissa kauppoihin huhtikuun lopulla. Euroopassa soittimen mallimerkintä tulee ilmeisesti olemaan DVD-3800BC, ja täällä sitä sekä toista uutuussoitinta, DVD-2500BT, voidaan maahantuoja Soundatan edustajan mukaan odottaa markkinoille kesällä. Tarkoista päivämääristä tai hinnoista ei valitettavasti ole vielä tietoa. Suomessa toimitukset jälleenmyyjille saadaan todennäköisesti liikkeelle heinäkuun lopulla.
Denon kertoo pitävänsä DivX-toistoa aivan yhtä tärkeänä ominaisuutena Blu-ray- kuin DVD-soittimissa. Kuluttajille DivX-toistomahdollisuus on helpotus, kun omille levyille poltetut videot voi tallentaa yleisesti tietokoneilla käytetyssä ja tilaa säästävässä formaatissa.
Kuten jo aikaisemmin uutisoimme samasta aiheesta, DivX-hyväksynnän on saanut jo useampi stand-Alone Blu-ray-soitin. Denonin soitinten lisäksi myös Philipsin BDP7200-soitin sekä Panasonicin DMP-BD30EG- ja DMP-BD30EE-mallinimillä kulkevat soittimet. Tulevaisuudessa DivX-tukea voidaan varmasti odottaa myös muihin Blu-ray-soittimiin.
Myös PlayStation 3 ja Xbox 360 -pelikonsolit tukevat DivX:ää, mutta kumpikaan ei ole saanut virallista sertifikaattia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.