Microsoft: Lite-On ei valmista Blu-ray-asemaa Xbox 360:lle

Kaarlo Räihä
3. huhtikuuta, 2008 14:31

Soutaminen ja huopaaminen Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin mahdollisen Blu-ray-aseman kanssa on kiihtynyt tällä viikolla, koska Digitimesin saamien tietojen mukaan konsolille olisi tulossa Blu-ray-asema, jonka valmistajaksi olisi paljastunut optisia asemia valmistava Lite-On.
TechRadar-sivuston saamien tietojen mukaan tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Microsoftin edustaja oli kertonut, ettei Lite-On valmista Xbox 360 -pelikonsolille Blu-ray-asemia. Tämän lisäksi Microsoftin edustaja painotti, että Microsoft haluaa jatkossakin panostaa peleihin ja teräväpiirtosisältöä haluavat kuluttajat joutuvat tyytymään Microsoftin omaan Xbox Live Marketplaceen, jonka Video Store -osion kautta kuluttajat voivat vuokrata teräväpiirtoelokuvia, kunhan he asuvat Yhdysvalloissa.
Microsoftin lausunnoista huolimatta, spekulointi mahdollisen Blu-ray-aseman ympärillä jatkuu kuitenkin edelleen ja Xbox 360: The Official Magazine -lehden toimittajana tunnettu Jon Hicks ei ole yllättynyt Microsoftin lausunnoista, koska hänen mielestään Microsoftin ei kannata tiedottaa asiasta vielä nyt ja Hicksin mukaan Microsoft kertoo tulevasta Blu-ray-asemasta tarkemmin vasta hieman ennen joulua, jolloin aseman uskotaan tulevan markkinoille.
Mahdolliseen Blu-ray-asemaan liittyviä huhuja ja uutisia voi kuitenkin odotella jo ennen joulua, joten konsolisodan ja Blu-rayn tukijat saavat uutta pureskeltavaa todennäköisesti vielä ennen kesää.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.