KOK: Pekingin olympialaisissa ei sensuuria tai viivästyksiä TV-lähetyksissä

Ilkka Ketola
3. huhtikuuta, 2008 17:38

Kerroimme tiistaina Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) neuvottelevan Pekingin kanssa lehdistösensuurin karsimisesta tämän vuoden olympialaisten ajaksi. Nyt KOK on vahvistanut, että Peking lupaa median edustajille käyttöönsä sensuroimattomat nettiyhteydet, eikä televisiosignaalissakaan pitäisi esiintyä minkäänlaisia viiveitä.
Kiinassa internet-liikenteen sensurointi on synkkää arkipäivää, mutta Pekingin edustajat ovat luvanneet, etteivät lehdistön edustajat joudu kärsimään sananvapauden rajoittamisesta. Elokuun 8. ja 24. päivän välissä käytäviin kisoihin odotetaan saapuvaksi yhteensä 30 000 median edustajaa.
Tällä viikolla viimeiset tarkistukset kisavalmistelujen etenemisen suhteen tehnyt Olympiakomitea on vakuuttunut siitä, että kiinalaiset pystyvät täyttämään lupauksensa. Sanomattakin selvää, että komitea on tyytyväinen asioiden sujumiseen.
KOK myös totesti, että viime viikolla kiertäneet huhut TV-signaalin viivästyttämisestä olivat täysin perättömiä. Kisojen lisäksi TV-kameroille sallitaan pääsy myös Taivaallisen rauhan aukiolle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.