Suomalaiset pelaavat yksin huonolla äänentoistolla

Lauri Jämsä
2. huhtikuuta, 2008 10:21

Creative Labs ja Tilt-pelikaupat kertovat lehdistötiedotteessa tutustuneensa suomalaisten pelaamistottumuksiin ja kuuntelutapoihin.
Vastauksista kävi ilmi muun muassa se, että noin puolet suomalaisista pelien ystävistä pelaavat pelejä yksin. Kolmannes pelaajista sen sijaan käyttää pelatessaan vieläkin heikkotasoisia, tietokoneen tai näytön kaiuttimia. Tämä tietänee tulevaisuudessa lisää kaiutin- ja kuulokeasiakkaita, joka sen sijaan miellyttänee tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuista markkinajohtajaa, Creative Labsia.
Kun pelaajilta kysyttiin, että pelaavatko he pelejä yksin, kavereiden kanssa vai internetissä, noin puolet (52%) vastasivat pelaavansa yleensä yksin. Internet-pelaamista harrasti noin 31 prosenttia vastaajista.
"Pelien äänentoiston kannalta tämä tarkoittaa sitä, että peräti 83 prosenttia pelaajista voisi käyttää laadukkaita pelikäyttöön tarkoitettuja kuulokkeita ja parantaa näin pelikokemustaan entisestään. Näin ei kuitenkaan käytännössä ole, sillä kysyttäessä pelaajilta millä laitteilla he yleensä kuuntelevat pelien ääniä, niin lähes puolet (46 %) vastasi käyttävänsä erillisiä kaiuttimia ja miltei kolmannes (28 %) käytti tietokoneen tai näytön omia heikkotasoisia kaiuttimia. Vain 26 prosenttia vastanneista sanoi käyttävänsä pelien äänentoistoon kuulokkeita", tutkimuksesta kertovassa lehdistötiedotteessa mainitaan.
"Pelien äänentoisto on kehittynyt huikeasti viimeisten vuosien aikana samaa tahtia laitetehojen kasvaessa. Monikanavaiset peliäänet tekevät peleistä entistä mukaansa tempaavampia ja käytännössä kaikissa nykypeleissä hyödynnetään myös erillisiä tilaefektejä. Niillä pelaaja todella tietää olevansa eri tiloissa, koska äänet kuulostavat tavallisessa huoneessa täysin erilaiselta kuin vaikkapa isossa salissa."
"Creativen X-Fi-ääniteknologia mahdollistaa monikanavaisuuden ja tilaefektien hyödyntämisen myös tavallisilla stereokuulokkeilla. Näin Internetissä pelaavan ja samalla ystäviensä kanssa puheella kommunikoivan pelaajan ei tarvitse tehdä kompromisseja äänentoiston suhteen. Pelaajille sopivia Creativen X-Fi-ääniteknologiaa hyödyntäviä tuotteita ovat mm. Sound Blaster X-Fi -äänikortit ja Aurvana X-Fi -kuulokkeet. Myöhemmin keväällä on markkinoille tulossa myös pelaajille suunnattuja X-Fi-kuulokemikrofoneja", Creative Labs mainostaa tiedotteessa.
Nettilomakepohjaiseen kysely tehtiin Skaba.fi-sivustolla peliaiheisen kilpailun yhteydessä. Vastauksia kertyi yhteensä 1 301 kappaletta. Vastauksia kerättiin helmikuussa 2008 noin kahden viikon ajan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.