Sony BMG:tä syytetään piraattiohjelmien käytöstä

Ilkka Ketola
2. huhtikuuta, 2008 13:54

Levy-yhtiö Sony BMG on saanut paljon julkisuutta voimakkaasta kannatuksestaan anti-piratismityökaluille. Siksi on hieman ironista, että yhtiötä syytetään nyt Ranskassa piraattiohjelmistojen käytöstä.
Sony BMG:n haastoi oikeuteen pieni ranskalainen ohjelmistoyritys PointDev, jonka mukaan levy-yhtiö on käyttänyt piraattiversiota PointDevin Ideal Migration -ohjelmasta. Tapa, jolla Sony BMG kärähti piraattiohjelmien käytöstä, on sekin hieman nolo.
Syytteeseen johtanut teko paljastui, kun levy-yhtiön työntekijä soitti PointDeviin ja pyysi tukea Ideal Migrationin käytössä. Puhelun yhteydessä selvisi, että ohjelmisto oli aktivoitu varastetulla aktivointiavaimella.Tämän jälkeen PointDev haki oikeudelta etsintälupaa Sony BMG:n konttoriin. Tammikuussa toimistot ratsattiin, mikä johti neljän piraattiohjelmia sisältäneen serverin takavarikointiin.
Ensimmäisenä asiasta uutisoi ranskalainen La Province, jonka kirjoittama artikkeli löytyy täältä. Englanninkielinen Google-käännös jutusta löytyy tämän linkin takaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.