Googlelta oma lentokone - katso kuvat!

Ilkka Ketola
1. huhtikuuta, 2008 16:10

Hakukonejätti Googlelle ei mikään tunnu riittävän, vaan yhtiö laajentaa jatkuvasti toimintaansa uusille alueille. Nyt yhtiö haluaa vallata toimistojen ilmatilat, sillä Google on suunnitellut oman lentokoneensa ja tarjoaa sen kasausohjeet ilmaiseksi kaikille Google-dokumentit palvelun käyttäjille.
Oman lentokoneen rakennusohjeet löytyvät Google-dokumenteista, kun luon ensin uuden tekstiasiakirjan ja sitten klikkaa Tiedosto > New Airplane (kts. myös kuva alla). Ohjeet ovat erittäin yksinkertaiset, joten niiden seuraamisen pitäisi onnistua myös ilmailualaan perehtymättömältä.
AfterDawnin CTO Jari Ketola ehti jo testata koneen rakentamista ohjeiden mukaan. "Ensi yrittämäksi varsin onnistunut tuote, ja ohjeiden seuraaminen oli helppoa", Ketola kommentoi kokemuksiaan.
Myös koneen lento-ominaisuudet ovat kutakuinkin kunnossa, vaikkakin Ketolan mukaan arvaamattomia ongelmia saattaa esiintyä. Lentovakaudessa ja ennakoitavuudessa on eniten korjaamista. Näin ollen Googlen ei siis ehkä kannata vielä kokonaan luopua hakukonebisneksestä.
Mikäli käytettävissäsi ei ole Google-dokumentit palvelua, voit ladata Googlen ohjeistuksen myös AfterDawnin palvelimelta: https://cdn.afterdawn.fi/google_airplane.pdf (PDF).



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.