Halpa teräväpiirtovideokamera

Lauri Jämsä
31. maaliskuuta, 2008 12:37

Vivitar on julkaissut tietoja uudesta teräväpiirtovideokamerastaan. Halvoista ja pienistä kameroistaan tunnettu Vivitar on vielä Suomessa suhteellisen tuntematon merkki, mutta valmistajan kamerat ovat kuitenkin tutustumisen arvoisia laitteita.
Vivitarin uusi DVR565HD-digivideokamera tallentaa videokuvaa tarkkuudella 720p (1280 x 720 pikseliä) 30 kuvaa sekunnissa. Kuva pakataan H.264-videokoodekilla, jonka ansiosta laitteen tukemille SecureDigital-muistikorteille mahtunee videokuvaa aivan kohtuullisesti. Kameran kääntyvä näyttö on kooltaan kolme tuumaa.
DVR565HD ei jää tekniikassa jälkeen videotoistonkaan osalta. HDMI-liittimen ja mukana seuraavan HDMI-kaapelin avulla toisto kamerasta onnistuu teräväpiirtotelevisiosta tai -projektorista jopa 1080i-tarkkuudella. Miinuksena voisi mainita kuitenkin optisen zoomin puutteen.
Vaikka kamerasta on saatavilla tietoja vielä varsin rajoitetusti, vaikuttaa DVR565HD mielenkiintoiselta uutuudelta teräväpiirtovideokameramarkkinoilla. Luultavasti laitteen hinta tulee kuitenkin määräämään todellisen kysynnän. Kuluttajamarkkinoille kameran pitäisi saapua jo ensi kuun aikana.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.