Blu-ray-levyjen kapasiteetti liian pieni?

Lauri Jämsä
30. maaliskuuta, 2008 12:52

George Lucasin perustaman Lucasfilmin tytäryhtiön, THX:n, mielestä Blu-ray-formaatti ei ole tarpeeksi kehittynyt palvelemaan tulevaisuuden tarpeita. THX:n kehityspäällikkö Laurie Finchamin mukaan Blu-rayn 50 gigatavun kapasiteetti ei yksinkertaisesti riitä tulevaisuudessa.
"Kun Blu-ray on todella valmiina massamarkkinoille, meillä on vaihtoehtona edulliset 128 gigatavun muistikortit. Arvelisin, että elokuvien julkaisu muistikortilla ja nettijakeluna on studioille paljon helpompaa, kuin tietyn formaatin tukeminen", Fincham tilittää.
Hänen mukaansa pieni muistikortti on paljon kätevämpi muun muassa kokonsa puolesta. Kortille mahtuu lisäksi useita elokuvia ja kaupassakin elokuvat voitaisiin ladata suoraan asiakkaan muistikortille. Tämä voisi hyödyttää jälleenmyyjiä, joiden ei tarvitsisi enää varata hyllytilaa elokuvalevyjä varten.
Tällä hetkellä esimerkiksi 32 gigatavun kokoiset USB-muistitikut maksavat hieman yli sata euroa. Analyytikot ovat ennustaneet hintojen kuitenkin laskevan nopeasti, kuten kokemuskin on osoittanut viime vuosina. SSD-tekniikkaan pohjautuvat flash-kiintolevyt tulevat myös yleistymään seuraavina vuosina räjähdysmäisesti. Nyt 128 gigatavun levystä saa pulittaa kuitenkin vielä lähes tonnin.
Toinen ratkaisu Laurie Finchamin kritisoimaan kapasiteettiongelmaan saattaisi olla esimerkiksi Hitachin ensi vuodeksi lupailemat 200 gigatavun Blu-ray-levyt.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.