Warner ehdottaa piratismin takia viiden dollarin korotusta laajakaistamaksuihin

Lauri Jämsä
29. maaliskuuta, 2008 9:57

Musiikkibisneksellä menee nykyään huonosti ja syypääksi on valittu piratismi. Warner Music Groupin uusi ehdotus musiikkituotannon tulojen takaamiseksi on yksinkertainen: lisätään jokaisen amerikkalaisen nettimaksuihin kuukaudessa viiden dollarin korotus.
Levy-yhtiön palkkaamalle konsultti Jim Griffinille on annettu kolme vuotta aikaa keksiä toimiva laskutusmalli, jolla musiikin nettilataukset saataisiin kustannettua myös asiakkaille sopivalla tavalla.
TechCrunch-sivuston laskelmien mukaan viiden dollarin kuukausittainen korotus amerikkalaisten laajakaistamaksuihin toisi levy-yhtiöille 20 miljardin dollarin vuosittaiset tulot. Tämä on tuplasti musiikkibisneksen nykyistä arvoa suurempi luku. Sivuston Michael Arrington kritisoi ehdotusta sen pakkojäsenyydellä ja ajatuksella siitä, että internet-operaattorit lähtisivät toimeen mukaan ainoastaan oikeushaasteiden pelossa.
Ongelma on todellinen, ja ratkaisu musiikin jakelukanavien ongelmakohtiin on löydyttävä. Uutisoimme viime viikolla huhuista, joiden mukaan Applen iTunes-musiikkikaupallekin etsittäisiin vaihtoehtoisia laskutustapoja. Kerrotun mallin mukaan maksu iTunes-musiikkikirjaston rajattomasta käyttöoikeudesta olisi sisällytetty suoraan jo iPod-soittimen hankintahintaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.