Nyt Kuubassa saa myydä jo kännyköitäkin

Lauri Jämsä
29. maaliskuuta, 2008 8:13

Kuubassa tapahtuu jälleen. Kerroimme pari viikkoa sitten, kuinka maan hallitus sallii viimein muun muassa DVD-soittimien ja tietokoneiden myynnin tavallisille kansalaisille. Hallitus kertoi osittaisesta myyntirajoituksista luopumisen syyksi sähkön saatavuuden paranemisen.
Maan uusi hallitsija Raul Castro ei aio lopettaa sähkölaitteiden myyntirajoitteiden poistamista, vaan nyt maassa on annettu lupa myös matkapuhelinten vapaaseen kauppaan. Kuuba ilmoittikin perjantaina, että se sallii ensimmäisen kerran kansalaistensa matkapuhelinten rajoittamattoman käytön.
Kuubassa monopoliasemassa oleva matkapuhelinoperaattori Etecsa aloittaa Reutersin mukaan puheluiden tarjoamisen tavalliselle kansalle jo muutaman seuraavan päivän sisällä. Tähän mennessä Kuubassa on voinut päästä käyttämään matkapuhelinta ainoastaan työnsä puolesta tai vaihtoehtoisesti rekisteröimällä liittymä jonkun ulkomaalaisen nimiin. Nyt kansalaiset pääsevät muuttamaan liittymäsopimukset omiin nimiinsä.
Vaikka tietokoneet, ja nyt kännykätkin ovat sallittuja, ei maan tietoliikenneyhteyksistä voi sanoa samaa. Internet-liikennöinnin rajoitusten tarkoituksena on pidetty hallituksen halua hiljentää toisinajattelijat.
Tällä hetkellä Kuubassa saa ostaa siis esimerkiksi tietokoneita, DVD-soittimia, videoita, mikroaaltouuneja, riisinkeittimiä ja matkapuhelimia. Ensi vuonna luvataan poistaa ilmastointilaitteiden myyntikielto ja vuonna 2010 luvassa olisikin jo leivänpaahtimien ja sähköuunien parempi saatavuus.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.