Piratismitietoutta alakoululaisille

Lauri Jämsä
26. maaliskuuta, 2008 13:54

Tekijänoikeuksista ja piratismista kerrotaan koululaisille uuden tietopaketin voimin. Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) ja Luovan työn tekijöiden ja yrittäjien (Lyhty) yhteistyönä tuottama paketti on suunnattu alakoulun neljäsluokkalaisille.
Piratismismia ja tekijänoikeustietoutta käsittelevä tietopaketti aiotaan jakaa maksutta kaikille Suomen kouluille sekä suomen- että ruotsinkielisenä versiona. Paketti on suunnattu erityisesti 10- ja 11-vuotiaille lapsille.
"Aineistoja suunniteltaessa tavoitteeksi asetettiin, että nuorille lapsille ei olla "heristämässä sormea", vaan korostetaan aitouden ja alkuperäisyyden arvoa, toisen työn kunnioittamista ja sitä, että asioista voi ottaa aina selvää. Viestit tuodaan esille hauskalla ja positiivisella tavalla", hankkeen projektipäällikkö Riikka Perälä lupailee tiedotteessaan.
Kouluille jaettava materiaali sisältää kirjailija Hannele Huovin kirjoittaman ja kuvittaja Jukka Lemmetyn kuvittaman kirjasen, tehtävävihkon, opettajan oppaan ja lautapelin. Kouluille maksutonta aineistoa on mahdollista käyttää useilla eri oppitunneilla.
Vielä tässä kuussa avautuvat, Opetusministeriön kanssa tuotetut Tekijanoikeus.fi-nettisivut sisältyvät tietoiskun materiaaliin. Nyt alakouluille julkaistavan piraattimateriaalin kerrotaan olevan jatkoa vuonna 2006 julkaistulle, yläkoulun 7-9-luokkalaisille suunnatulle Piraattitehdas-materiaalille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.