Nokia voitti innovatiivisuudessa

Lauri Jämsä
25. maaliskuuta, 2008 10:15

Nokia on tituleerattu maailman innovatiivisimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Tutkimusyhtiö ABI Researchin selvityksen mukaan suomalaisyritys päihittää innovatiivisuudessa ja toteuttamisstrategiassa muun muassa kanadalaisen RIM:n BlackBerryn ja korealaisen Samsungin.
Arvostelukriteereinä ABI Research käytti muun muassa suhteellista hintaa, akkukestoa, laitteen kokoa, kolmannen osapuolen ohjelmistotukea, laitteen muokattavutta ja jakelukanavia. Toteuttamisstrategiapisteiden arvosteluasteikkona pidettiin esimerkiksi markkinaosuutta, matkapuhelinmallien määrää, brändipääomaa ja valmistuslaitoksia. Nokia voitti molemmat tittelit.
ABI Researchin mukaan älypuhelinmarkkinat tulevat kolminkertaistumaan viiden seuraavan vuoden aikana. Tällä hetkellä kaikista myydyistä matkapuhelimistä älypuhelimiksi lasketaan ainoastaan noin 10 prosenttia. Viiden vuoden kuluttua vastaavan luvun arvioidaan olevan yli 30%.
Apple ei ole iPhonellaan mukana vertailussa lainkaan, koska laitetta ei ole laskettu älypuhelimeksi kolmannen osapuolen ohjelmistorajoitteiden takia. Muutama viikko sitten Apple julkaisi kuitenkin jo kritiikkiäkin saaneen kehitysympäristönsä, jonka avulla myös muiden ohjelmistotalojen on mahdollista kehittää laitteelle ohjelmia.

ABI Researchin innovatiivisuusselvityksen tulokset:



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.