PlayStation 3:n uusi firmware tuo tuen DivX-tekstityksille

Kaarlo Räihä
24. maaliskuuta, 2008 15:00

Kerroimme viime viikolla Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin tulevan firmware-päivityksen tuomista uusista ominaisuuksista, joihin kuuluivat mm. BD-Live-tuki ja Resume Play -toiminto.
Sony ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut kaikkia tulevan firmwaren tuomia uudistuksia, mutta aikaisemmin kerrottujen ominaisuuksien lisäksi luvassa on ainakin tuki DivX-tekstityksille ja Portable Copy -ominaisuus, jota Sony esitteli ensimmäisen kerran tämän vuoden CES-messuilla.
DivX-tekstitysten kohdalla ei ole kuitenkaan varmaa, että tarkoitetaanko niillä DivX-tiedostoissa käytettäviä tekstityksiä vai tukisiko uusi päivitys myös esim. erillisiä SRT- ja SUB-muotoisia tekstitystiedostoja, joita voisi sitten käyttää mm. AVI-tiedostoja katsellessa.
Portable Copyn avulla tietyistä Blu-ray-elokuvista voi siirtää kopion PSP-käsikonsolille katsomista varten. Täten molempien pelikonsoleiden omistaja voi siirtää helposti ja laillisesti ostamansa Blu-ray-elokuvan PSP:lle katselua varten. Sony ei ole toistaiseksi paljastanut mitkä Blu-ray-elokuvat tukevat Portable Copy -ominaisuutta tai ovatko Sonyn lisäksi myös muut elokuvastudiot lisäämässä kyseistä ominaisuutta omiin Blu-ray-julkaisuihinsa.
Sony julkaisee kaksi uutta BD-Liveä tukevaa elokuvaa ensi kuun alussa, kun Walk Hard: The Dewey Cox Story- ja The 6th Day -elokuvat päätyvät Blu-ray-jakeluun, joten Sony näyttää ottavan kaiken irti PlayStation 3:n BD-Live-tuesta. 2.20-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen pitäisi ilmaantua ladattavaksi tämän viikon aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.