Nokia puolustelee IE-käyttäjien suosimista

Lauri Jämsä
20. maaliskuuta, 2008 17:00

Matkapuhelinjätti Nokia on vastannut kohtaamaansa kritiikkiin Windowsin ja Internet Explorerin suosimisesta uudessa musiikkikaupassaan. Nokia Musiikkikauppa -nimellä kulkeva online-kauppa ei toimi tällä hetkellä lainkaan muilla, kuin Windows-käyttöjärjestelmillä, ja siinäkin ainoastaan IE-selaimella.
"Tämä perustuu siihen, että tekniikka perustuu Activex:ään, joka toimii Windowsissa. Halusimme optimoida palvelun Windowsin Internet Exploreriin, mutta esimerkiksi Firefoxille on tämä lisäpalikka. Tulevaisuus tuo sitten eri osia ja alueita, ja esimerkiksi pc-ohjelman. Se tuodaan myöhemmin vielä tänä vuonna. Tämä tulee auttamaan tilannetta vielä", kertoi Nokian Software ja Services -yksikön johtaja Matti Kuorehjärvi Tietokone-lehdelle.
Kuorehjärven mukaan Nokia Musiikkikauppa on rakennettu nykyisellä tavalla sen takia, että musiikin ostaminen ja lataaminen puhelimeen olisi mahdollisimman helppoa. "PC-ohjelmana on nyt käytössä Windows Media Player, ja omamme tulee myöhemmin tänä vuonna", Kuorehjärvi povaa, mutta ei puhunut mitään mahdollisista Linux- ja Mac OS X -versioista.
Kuorehjärvi muistuttaa, että Windows-käyttäjille, jotka eivät halua käyttää Internet Exploreria, on saatavilla IE Tab -niminen lisäosa, joka pystyy näyttämään sivut myös Firefoxin selainikkunassa. Huhuja, joiden mukaan Nokia olisi tuomassa musiikkipalveluaan myös Firefox-käyttäjille, hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida.
Tällä hetkellä Nokia Musiikkikauppa tukee kymmentä puhelinta ladattaessa musiikkia tietokoneen kautta. Viisi eri mallia osaa poimia musiikin suoraan palvelusta ilman tietokonettakin. Uusia malleja lupaillaan markkinoille jatkuvalla syötöllä.
Tässä kuussa AfterDawn.comin suomalaisista lukijoista IE:tä käytti ainoastaan 31,8 prosenttia. Firefoxin eri versiot olivat sen sijaan paremmassa suosiossa, tulikettuun luotti 58,7 prosenttia käyttäjistä. Operan käyttäjät ylsivät 6,8 prosenttiin. Muut selaimet, poislukien Safari, jäivät alle prosenttiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.