CBC:n TV-kilpailu pääsee torrent-levitykseen

Kaarlo Räihä
20. maaliskuuta, 2008 0:49

Tammikuun lopulla norjalainen Norsk rikskringkasting (NRK) aloitti Nordkalotten 365 -sarjan jakamisen ilmaiseksi BitTorrentin avulla ja nyt sama villitys on levinnyt myös Kanadaan, jossa Kanadan kansallinen televisio- ja radioyhtiö eli Canadian Broadcasting Corporation (CBC) aloittaa vastaavasti Canada’s Next Great Prime Minister -kisan jakelun BitTorrentin avulla ensi maanantaina.
Canada’s Next Great Prime Minister -kisan tämän vuoden finaali näytetään television kautta sunnuntaina ja seuraavana maanantaina kaikki halukkaat voivat siis ladata kyseisen ohjelman itselleen BitTorrentin avulla. Ohjelmaa ei ole suojattu DRM-suojauksilla, mutta CBC ei ole kertonut tarkemmin missä formaatissa ohjelmaa tullaan jakelemaan. CBC on kuitenkin luvannut kuvan- ja äänenlaadun osalta korkeaa laatua ja tämän lisäksi kisasta laitetaan levitykseen myös iPodien kanssa yhteensopiva versio.
Canada’s Next Great Prime Minister -kisa on vuotuinen tapahtuma Kanadassa, jossa nuoret ehdottavat raadille keinoja, joiden avulla Kanadan yhteiskunnallisia oloja saadaan parannettua. Parhaita keinoja ehdottanut henkilö voittaa itselleen 50 000 Kanadan dollaria. Viime vuonna ohjelma keräsi noin miljoona katsojaa.
CBC:n digitaalisesta jakelusta vastaava Tessa Sproule luki internetistä NRK:n kokeilusta ja hän päätti ehdottaa vastaavaa toimenpidettä CBC:lle, jonka seurauksena Canada’s Next Great Prime Minister päätyi lopulta julkiseen jakeluun. Ohjelmaa tuottava Guinevere Orvis kertoi CNET:ille, että DRM-suojauksia ei otettu käyttöön, koska ne haittaavat kuluttajia ja täten aiheuttavat ongelmia myös niitä käyttäville TV-yhtiöille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.