BrightRoll tuo teräväpiirtovideot osaksi nettimainontaa

Kaarlo Räihä
17. maaliskuuta, 2008 23:44

Teräväpiirtotelevisiot ja -näyttölaitteet ovat yleistyneet viime vuosina nopeasti, mutta toistaiseksi mainostajat eivät olet juuri panostaneet teräväpiirtomainoksiin. Internetin kautta mainosvideoita jakeleva BrightRoll aikoo kuitenkin ottaa jättiharppauksen teräväpiirtomainosten kohdalla, sillä yritys on aloittanut teräväpiirtomainosten jakelun oman mainosverkkonsa kautta.
Videomainonnan käyttäminen nettisivuilla ei ole kuitenkaan kaikkien kuluttajien mieleen ja BrightRoll on pitänyt tämän mielessään mainoksia suunnitellessa, joten teräväpiirtovideoita ei tungeta automaattisesti internet-selaimeen, vaan kuluttajan täytyy erikseen avata mainoksen tarjoama linkki, jonka jälkeen teräväpiirtomainos aukeaa erillisessä ikkunassa.
Teräväpiirtomainosten sulava katselu asettaa luonnollisesti vaatimuksia internet-yhteyden nopeudelle ja laitteiston kokoonpanolle, joten esim. mobiililaitteilla tai vanhemmilla tietokoneilla kyseisten mainosten katselu ei välttämättä onnistu.
Jupiter Researchin analyytikko Bobby Tulsiani pitää ideaa kuitenkin toimivana teknisistä rajoitteista huolimatta ja Tulsianin tekemien testien mukaan videot latautuivat kohtuullisen nopeasti ja toimivat ilman ongelmia. Tulsiani uskoo teräväpiirtomainosten yleistyvät erityisesti auto- ja matkailumainoksissa, jotka hyötyvät selvästi ylimääräisestä tarkkuudesta.
BrightRollin tekemän pelinavauksen myötä mainosmarkkinoilla nähtäneen myös muiden mainosyhtiöiden teräväpiirtomainoksia, joten uuden laajakuvanäytön lisätuumat voi hyödyntää pian mainoksien katselussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.