Reznorin mielestä Radioheadin toiminta oli "vilpillistä"

Kaarlo Räihä
15. maaliskuuta, 2008 19:15

Viime vuonna Radiohead-yhtye julkaisi In Rainbows -albuminsa, jota pystyi myös lataamaan rajoitetun ajan täysin ilmaiseksi Radioheadin oman sivuston kautta.
Ilmaisia maistiaisia omasta musiikistaan on tarjonnut myös Nine Inch Nails -yhtye, jonka uusimman Ghosts-albumin ensimmäisen osan voi ladata ilmaiseksi esim. yhtyeen kotisivujen tai Pirate Bay -trakkerin kautta.
Nine Inch Nailsin keulahahmona tunnettu Trent Reznor ei kuitenkaan arvosta Radioheadin tempausta, vaan hän pitää Radioheadin toimintaa "vilpillisenä". Reznorin kommentit kuuli ensimmäisenä Australian yleisradioyhtiön (Australian Broadcasting Corporation) Michael Atkin, joka haastatteli Reznoria Hack-radio-ohjelmassa.
Reznorin mukaan Radioheadin tempaus oli pelkästään ovela markkinointikikka, jonka avulla kuluttajat saatiin ostamaan äänenlaadullisesti MySpace-tasolla (160kbps) olevia MP3-kappaleita ja samalla yhtye sai mainostettua fyysisen albuminsa julkaisua lähes ilmaiseksi. Reznorin mukaan Radiohead ei kuitenkaan toiminut väärin, mutta Radiohead sai tempauksensa seurauksena kunniaa ja mainetta vallankumouksellisesta toiminnasta, jota Reznorin mukaan yhtye ei kuitenkaan ole ansainnut.
Reznor sanoo Radioheadin unohtaneen myös yhtyeen fanit, koska MP3-tiedostojen lisäksi In Rainbowsin nettiversio ei sisältänyt lainkaan esim. kansitaidetta tai levystä kertovaa lehdistä, joista molemmat kuuluvat Ghosts-albumin nettiversioihin.
Taloudellisesti molempien yhtyeiden uutuusalbumit ovat menestyneet hyvin ja Chicago Tribune -lehden mukaan Ghosts-albumia ostettiin ensimmäisen viikon aikana yli 780 000 kappaletta, jonka myötä Nine Inch Nailsin kassaan kilahti 1,6 miljoonaa dollaria. Reznor ei kuitenkaan usko, että suuret levy-yhtiöt oppisivat mitään Ghosts-albumin menestyksestä, sillä hän on henkilökohtaisesti todistanut useiden levy-yhtiöiden kyvyttömyyttä hyödyntää internetin tuomia mahdollisuuksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.