HD DVD:n tappio nosti Blu-ray-soittimien hintoja

Kaarlo Räihä
13. maaliskuuta, 2008 10:52

Kun HD DVD -leiri myönsi tappionsa teräväpiirtosodassa viime kuussa, iloitsivat monet tahot sitä, että markkinoille jäi ainoastaan yksi teräväpiirtoformaatti.
HD DVD:n poistuminen on kuitenkin tuonut esiin ikävän ilmiön, sillä TG Daily -verkkojulkaisun tekemän selvityksen mukaan Blu-ray-soittimien hinnat ovat nousseet HD DVD:n kokeman tappion jälkeen. TG Dailyn keräämien tietojen mukaan mm. Samsungin, Sonyn ja Sharpin Blu-ray-soittimien hintataso on tällä hetkellä korkeammalla kuin aiemmin tämän vuoden aikana. Kyse ei ole mistään pienistä summista, sillä esim. Sharpin BD-HP20U-soittimen hinta on kohonnut kuukaudessa lähes 120 dollaria.
TG Dailyn mukaan soittimien kohonnut hintataso nostaa erityisesti Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin kiinnostavuutta, jonka hinnat eivät ole muuttuneet ja täten tavallisen Blu-ray-soittimen hankinta ei ole TG Dailyn mielestä järkevää. Tilannetta korostaa erityisesti se, etteivät nyt myynnissä olevat tavalliset Blu-ray-soittimet ole yhteensopivia tulevan BD-Live-profiilin kanssa, mutta PlayStation 3:lle BD-Live-tuki tulee todennäköisesti ilmaisena ohjelmistopäivityksenä. Tämän vuoksi TG Daily suosittelee välttämään tavallisen Blu-ray-soittimen ostoa, kunnes uudet BD-Live-yhteensopivat soittimet tulevat myyntiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.