MTV3 ei kiinnosta entiseen tapaan

Lauri Jämsä
12. maaliskuuta, 2008 8:24

Yleisradion TV1-kanavan kerrotaan nousseen Suomen katsotuimmaksi televisiokanavaksi. Finnpanelin eilen julkaisemien tietojen mukaan digiaikakauteen siirtymisen jälkeen TV1:n katsojamäärä on noussut 25 prosenttiin.
Suurin katsojatilastoissa putoaja digiaikaan siirtymisen jälkeen on ollut MTV3, jonka katsojaosuus on pudonnut 30 prosentista 24 prosenttiin.
Vaikka suurimmat kanavat ovat menettäneet tänä vuonna katsojia television seuranta-ajan jakaannuttua useammalle kanavalle, on television katseluun käytetty kokonaisaika pysynyt suunnilleen samana. Finnpanelin mukaan keskivertosuomalainen katseli alkuvuonna televisiota noin kolme tuntia ja 13 minuuttia. Tämä on ainoastaan kaksi minuuttia viime vuoden alun katseluaikaa enemmän.
Television katseluun käytettyyn aikaan saa lisätä vielä seitsemän minuuttia, mikäli halutaan ottaa huomioon myös tallentavien digiboksien tallenteiden katsomiseen käytetty aika sekä muualla kuin kotona tapahtunut television seuranta.
Finnpanelin mukaan tallentaville digibokseille tallennetaan eniten ulkomaisia sarjoja, viihdeohjelmia ja elokuvia. Tallenteita ehditään sen sijaan katsoa parhaiten sunnuntaipäivinä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.