Futuristinen medianäyttö CeBIT-messuilta

Ilkka Ketola
12. maaliskuuta, 2008 13:18

Tämän vuoden CeBIT-messujen mediaseksikäs tarjonta jäi laihanlaiseksi, mutta messuilta onnistuttiin kuitenkin löytämään kiinnostaviakin asioita. Yksi niistä on vaikuttava kosketusnäyttönä toimiva läpinäkyvä seinä, joka luo hyvin futuristisen ja näyttävän käyttöliittymän. Kuten tämän artikkelin lopussa olevasta videosta näkyy, muistuttaa käyttöliittymä Tom Cruisen tähdittämän Minority Report -elokuvan näkemystä käyttöliittymästä, tosin tämä versio toimii ilman hanskoja ja kypäräviritelmää.
Tarkkaa tietoa CeBITillä nähdyn kosketusseinän toteutustekniikasta tai kehittäjästä ei ole, ja videokin on satunnaisen messuvieraan kuvaama. Ilmeisesti seinä oli kuitenkin paikalla t-onlinen esittelyvälineenä, eikä itse esiteltävänä tuotteena. Kuten Wired toteaa, muistuttaa käyttöliittymä Jeff Hanin kehittämää käyttöliittymää, joka mahdollistaa multi-touch-toiminnot kuten tarttumisen, kappaleen pyörittämisen, zoomaamisen ja vetämisen. Hanin kehittämää näyttöä kehittää nykyään hänen perustamansa Perceptive Pixel.
Kosketusnäyttö on tämän päivän kuuma sana, ja CeBITillä nähty kosketusnäyttö ei toki ole ainoa laatuaan, kuten jo yllä olevista Jeff Hanin sivuille johtavista linkeistä selviää. Myös Microsoftin kehittämä Surface on hyvin samankaltainen. CeBIT-seinä poikkeaa kuitenkin muista nähdyistä ratkaisusta läpikuultavuudellaan, mikä antaa sille ylimääräisen latauksen näyttävyyttä.
Alla on video CeBIT-messuilla olleesta kosketusnäytöstä, Jeff Hanin näyttöä esittelevä video ja viimeisenä vertailun vuoksi Minority Report -elokuvan futuristinen käyttöliittymä.
CeBIT-messuilla ollut kosketusnäyttö:

Jeff Hanin multi-touch-näyttöä demoava video:

Minority Reportin versio:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.