DigiTV Infon toiminta päättyy perjantaina

Kaarlo Räihä
12. maaliskuuta, 2008 19:50

DigiTV:n katsojilla on tulevaisuudessa vähemmän apukeinoja digiongelmiensa kanssa, sillä Digitan neuvonta- ja palvelukeskus DigiTV Infon toiminta päättyy tämän viikon perjantaina. DigiTV Info on auttanut suomalaisia digiongelmien kanssa jo vuodesta 2003 lähtien ja Digitan mukaan toiminnan päättyminen on luonteva seuraus sille, että koko Suomi on siirtynyt kokonaan analogisista TV-lähetyksistä digitaalisiin lähetyksiin.
Jatkossa digiongelmien kanssa apua kannattaa kysellä ensisijaisesti laitteiden myyjiltä, mutta laitteisiin liittyvissä ongelmissa apua antavat myös laitevalmistajat sekä maahantuojat. Digita ei kuitenkaan jätä kuluttajia ja yrityksiä yksin ongelmiensa kanssa, vaan Digita avaa ensi viikon maanantaina uuden Digita Infon, joka ei ole kuitenkaan neuvoa kuluttajia digiboksien ongelmien kanssa, mutta apua saa mm. sopivan päätelaitteen hankkimisessa @450-laajakaistanverkoon.
Digitan johtaja Jaakko Harno kommentoi uutta palvelua seuraavasti: "Digita haluaa jatkossakin tarjota neuvontapalveluita antenniliikkeille, taloyhtiöille, isännöitsijöille sekä kuluttajille. Tämän vuoksi perustimme Digita Infon. Siellä on viisihenkinen teknisen tuen asiantuntijatiimi, joka neuvoo Digitan palveluihin, antenneihin ja lähetysverkkoon liittyvissä asioissa sekä selvittää mahdollisia häiriötilanteita".
Yhteydenottoja DigiTV Infoon on vuosien saatossa tullut lähes 660 000 kappaletta, joten aivan kivuttomasti ei suomalaisten digisiirtymä ole sujunut. DigiTV Info on neuvonut kuluttajia mm. näkyvyysalueiden suhteen ja laitteiden asentamisessa. DigiTV Info ei ole pelkästään Digitan tuotos, sillä sen pyörittämisessä ovat olleet mukana TV-toimijoista CANAL+, MTV3, Nelonen ja Yleisradio sekä laitetoimittajista Finnsat Oy, Hedengren Kodintekniikka, Kjaerulff1 Oy, Laatuantenni Oy ja Suomen Schneider Oy.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.