Xbox 360 on nyt halvempi kuin Wii

Ilkka Ketola
10. maaliskuuta, 2008 17:31

Microsoft vahvisti tänään jo aiemmin huhutun Xbox 360 -pelikonsolin hinnanleikkauksen, joka koskee kaikkia Xbox-malleja. Perjantaina 14. maaliskuuta voimaan astuvan hinnanalennuksen jälkeen konsolin edullisin Arcade-versio maksaa 199,99 euroa, kun hinta aiemmin oli noin 80 euroa korkeampi. Alennuksen myötä Xbox 360 on nyt halvempi kuin Nintendon Wii.
Myös muiden Xbox-mallien hinnat laskivat suurin piirtein saman verran. Perjantaista eteenpäin 120 gigatavun kovalevyllä ja HDMI-liittimellä varustetun Elite-mallin hinta tulee olemaan 369,99 euroa, mikä tarkoittaa noin 70 euron pudotusta tämän hetken hinnasta. Xbox 360:n perusmalli, jossa on 20 gigatavun kovalevy ja HDMI-ulostulo, maksaa hinta-alen jälkeen 269,99 euroa, joten myös sen hinta laskee noin 80 eurolla.
Yhdysvalloissa konsolien hinnat säilyivät toistaiseksi ennallaan. Valtameren takaisen hinnanpudotuksen ennakoidaan tapahtuvan uuden Grand Theft Auto -pelin julkaisun yhteydessä. GTA IV:n odotetaan lisäävän konsolien myyntiä, ja peli julkaistaan myös kilpailevalle Sonyn PlayStation 3 -konsolille. Microsoftin uskotaan tavoittelevan alemmalla hinnalla pelaajia, jotka muuten päätyisivät hankkimaan paremmin varustellun PlayStationin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.