Maksukanavat katsottavissa ilmaiseksi tämän viikonlopun

Ilkka Ketola
7. maaliskuuta, 2008 16:01

Täysin digiaikaan siirtyneen kaapelitelevisiokansan on nyt aika täyttää tallentavat digiboksinsa, sillä kaapeliyhtiöt tarjoavat tänä viikonloppuna ilmaiskurkkauksen maksutelevisiokanavatarjontaansa. Kanavat aukeavat tänään perjantaina 7.3. klo 18 ja sulkeutuvat maanantaina 10.3. klo 8. Viikonlopun aikana maksu-tv-kanavien katseluun ei tarvita ohjelmakorttia tai erillistä tilausta, ainoastaan digiboksi tai -televisio. Mikäli kanavat eivät ole viritetty valmiiksi kohdalle, saattaa joissain laitteissa kanavahaku olla tarpeen.
Ilmaiskurkkauksen kaapeliverkon maksukanaviin tarjoavat kaapeli-tv-yhtiöt sekä Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry, johon Suomen Kaapelitelevisioliiton toiminnot yhdistettiin vuoden alussa. Cable Open! -viikonloppuna järjestetty tempaus järjestetään nyt neljättä kertaa, yhteistyössä ovat mukana Kopiosto ja Teosto.
FiComin mukaan paikalliset kaapelitelevisio-operaattorit avaavat viikonlopun kampanjaan osallistuvista lähes yhdeksästäkymmenestä maksukanavasta ne, jotka kuuluvat kunkin yhtiön tarjontaan.
"Oli sitten mäkihypyn tai jalkapallon, dokumenttien tai elokuvien ystävä, kaikille löytyy katsottavaa tulevana viikonloppuna. Digiaika on paitsi parantanut tv-kuvan teknistä laatua myös lisännyt huimasti katsojien valinnanvaraa. Kaapelitelevisioverkoissa näkyy parhaimmillaan 120 tv-kanavaa", FiComin toimitusjohtaja Reijo Svento sanoo.
FiComin mukaan hieman yli puolet eli 1,3 Suomen kodeista kuuluu kaapelitelevisioverkkoon. Maksu-tv-kanavia näistä katsellaan noin 260 000 taloudessa, eli noin viidennes kodeista on tilannut lisäkanavia. Maksu-tv:n suosio on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti. Vuonna 2007 tilaajien määrä kaapeliverkoissa lisääntyi kolmatta vuotta peräkkäin lähes kuudellakymmenellä prosentilla.

Cable Open! -viikonlopun parhaat työjuhdat tallenukseen
Topfield TF-5100PVRc HDMIKaon KCF-N620H2COHumax PVR-9200CHumax PVR-9500CdiVISION VDC4700
Kaikki tallentavat DVB-C-boksit

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.