GPS mukaan N-Gage-peleihin

Lauri Jämsä
5. maaliskuuta, 2008 12:44

Toissa päivänä kertasimme Nokian Jaakko Kaidesojan mietteitä, jotka koskivat N-Gage-pelialustan ominaisuuksia ja Sonyn huhuttua PSP-puhelinta. Viimeviikkoisessa haastattelussaan Kaidesoja kertoi, että tähän mennessä esitellyt pelit eivät hyödynnä lähellekään kaikkia pelialustan tajoamia ominaisuuksia.
Nok Nok -sivusto on päässyt haastattelemaan Nokian Pohjois-Amerikan tuotantopäällikkö Will Sheniä saman asian tiimoilta. Shen paljasti Kaidesojan tavoin, että tulevissa N-Gage-peleissä tullaan käyttämään useita tavallisesta poikkeavia ohjaustapoja.
Shenin mukaan muun muassa GPS- ja kamerapohjaisia ohjaustietoja tullaan mitä luultavimmin hyödyntämään tulevissa peleissä. Lähiviikkoina julkaistava N-Gage-pelialusta tuleekin siis tuomaan pelaamiseen ihan kirjaimellisesti uusia ulottuvuuksia.
Esimerkiksi kameran reaaliaikaisia histogrammitietoja voitaisiin hyödyntää vuorovaikutteisissa peleissä ja GPS-sijaintitietoja pelimaailmassa liikkumiseen. Luultavasti myös kiihtyvyysanturia ja kosketusnäyttöä tullaan hyödyntämään Nokian ja kolmansien osapuolien peleissä.
Shen lupaili myös, että 50-60 ensimmäistä vuoden aikana julkaistavaa peliä tulevat olemaan täyttä tavaraa ilman ylimääräistä täytettä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.