Panasonicin uusi Blu-ray-soitin tukee myös DivX-videoita

Kaarlo Räihä
4. maaliskuuta, 2008 16:03

Kuluttajaelektroniikkaa valmistava Panasonic on tuonut markkinoille Blu-ray-soittimen, joka toistaa myös DivX-videoita. Eurooppaan ja Venäjälle myyntiin tulevat DMP-BD30EG- ja DMP-BD30EE-soittimet toistavat siis Blu-ray-elokuvien lisäksi DivX-videoita, mutta valitettavasti DivX-videoiden toistaminen ei onnistu Blu-ray-levyiltä, vaan ainoastaan CD- ja DVD-levyiltä.
DivX:n lisäksi soittimeen voi kiinnittää SD-muistikortin, jolta voi katsella esim. videokameralla kuvattuja AVCHD-videoita sekä JPEG-kuvia.
Muilta osin soitin vastaa monia muita markkinoilta löytyviä Blu-ray-soittimia, joten 1080p/24-, HDMI v1.3- ja Final Standard Profile -tuet löytyvät myös Panasonicin soittimesta. Soittimesta löytyvät myös Panasonicin kehittämät kuvaa parantavat UniPhier- ja PHL Reference Chroma -piirit, joiden avulla kuvasta pitäisi tulla värikylläisempi ja tarkempi.
Audion puolella soitin ei pysty itse purkamaan Dolby Digital Plus-, Dolby TrueHD- tai DTS-HD-ääniraitoja, mutta HDMI:n avulla kyseiset ääniraidat saa siirrettyä vahvistimelle toistamista varten. Soitin tukee Viera-Link-ominaisuutta, jonka myötä taloudesta löytyviä Viera-Link-yhteensopivia laitteita voi hallita helposti yhdellä kaukosäätimellä.
Panasonicin Yuki Kusumi sanoi DivX-tuen olevan erittäin tärkeä tekijä erityisesti Euroopan ja Venäjän markkinoilla, jonka seurauksena Kusumi uskoo soittimen käyvän hyvin kaupaksi. Uutukaisia on jo toimitettu jälleenmyyjille ja niitä pitäisi löytyä suomalaisten jälleenmyyjien hyllyiltä vielä tämän kuun aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.