Myös Eurooppa saa uudet PlayStation 3 -myyntipakkaukset

Ilkka Ketola
29. helmikuuta, 2008 18:20

Aiemmin tällä viikolla kerroimme Sonyn tuovan Pohjois-Amerikan markkinoille uuden PlayStation 3 (PS3) -myyntipakkauksen. Nyt yhtiö on ilmoittanut myös Euroopan saavan peräti kaksi uutta PS3-kokoonpanoa. Valitettavasti Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots -peliä, 80 gigatavun versiota konsolista sen paremmin kuin uutta Dualshock 3 -ohjainta Euroopan myyntipaketeissa ei ainakaan vielä nähdä, mutta muuta nannaa kylläkin.
Molemmat uudet myyntipakkaukset sisältävät tutun Sixaxis-ohjaimen ja 40 gigatavun kovalevyllä varustetun version konsolista (ainoa, joka on tällä hetkellä myynnissä Euroopassa). Myyntipakkausten eroavaisuudet eivät olekaan laitteistoissa vaan oheismateriaalissa: tarjolla on "pelipakkaus" ja "leffapakkaus".
Ensimmäinen pakkauskokoonpanoon on konsolin kaveriksi laitettu mukaan kolme Blu-ray-elokuvaa: mukana on elokuvat Spider-man 3, 300 ja Bond-leffa Casino Royale. Paketin on ilmeisesti tarkoitus tulla myyntiin maaliskuun 19. päivänä.


Toiseen myyntipakkaukseen konsolin kaveriksi on ympätty uusi Grand Turismo 5 Prologue, jonka on Euroopassa tarkoitus tulla myyntiin 29. maaliskuuta. Kummankaan myyntipakkauksen hinnoista ja maakohtaisista julkaisupäivistä ei ole vielä virallista tietoa.


Sonyn idea lisätä leffoja konsolin myyntipakettiin voi osoittautua tehokkaaksi keinoksi markkinoida uutta teräväpiirtoformaattia. On helppoa esimerkiksi kuvitella, että monissa perheissä nuorimmat ovat kiihkeästi vailla uutta konsolia, ja Blu-ray-elokuvia sisältävä paketti voi olla perheen ostovoimaisille henkilöille se kiinnostavin vaihtoehto. Samalla madaltuu myös kynnys tutustua uusiin teräväpiirtoelokuviin ja PS3:n viihdeominaisuuksiin, mikä taas lisää elokuvien myyntiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.