DreamWorks jumissa HD DVD:n kanssa

Kaarlo Räihä
28. helmikuuta, 2008 11:51

Vaikka HD DVD:n ja Blu-rayn välinen taistelu on jo päättynyt, ei DreamWorks ole vielä vapautunut HD DVD:n asettamista kahleista. Studio ilmoitti tiistaina, että sen ja Toshiban välinen sopimus HD DVD -elokuvien yksinoikeudesta on vielä voimassa, joten DreamWorks ei tällä hetkellä voi julkaista elokuviaan Blu-ray-formaatissa.
DreamWorksin Jeffrey Katzenberg kertoi studion ja Toshiban välillä olevan vielä velvoitteita, jotka Toshiba voi halutessaan purkaa. Samassa yhteydessä Katzenberg kertoi, että viime syksynä tapahtunut Blu-rayn hylkääminen toi studiolle tuntuvat taloudelliset korvaukset. Toshiban ja DreamWorksin välinen alkuperäinen sopimus on voimassa vielä ensi vuoden alkupuolelle saakka, mutta todennäköisesti Toshiba purkaa kyseisen sopimuksen, jolloin myös DreamWorks pääsee julkaisemaan elokuviaan Blu-ray-levyillä.
DreamWorksille Toshiban pikainen myöntyminen olisi taloudellisesti tärkeää, sillä DreamWorks julkaisee ensi kuussa elokuvateattereissa hyvin menestyneen Bee Movie -elokuvan (Mehiläisen elokuva) DVD- ja HD DVD -levyinä, mutta monet kuluttajat haluaisivat varmasti saada elokuvan myös Blu-ray-versiona.
DreamWorks on tällä hetkellä ainoa suuri elokuvastudio, joka ei ole vielä hypännyt Blu-ray-leiriin. Toshiban luovutusilmoituksen jälkeen HD DVD -laivan ovat jättäneet sekä DreamWorksin emoyhtiö Paramount että Universal.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.