Sony esitteli kaksi uutta Blu-ray-soitinta

Ilkka Ketola
26. helmikuuta, 2008 12:22

Sony on esitellyt ensimmäiset uudet Blu-ray-teräväpiirtosoittimet sitten HD DVD:n tappion. Sonyn uudet sinisäteet ovat perusmalli BDP-S350 ja edistyneempi BDP-S550. Markkinoille uutukaiset eivät kuitenkaan tule kuin vasta vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.
Molemmat soittimet tukevat 1080p-resoolutiota sekä 24:n että 60 ruudun sekuntinopeudella. Soittimet tukevat myös häviöllistä Dolby Digital Plus ja häviötöntä Dolby TrueHD -ääniformaatteja. Suorana bittivirtana soittimista saa ulos TrueHD:n ja DTS-HD Master Audiota. Molempiin laitteisiin on mahdollista lisätä sisäinen tallennusmedia, ja BDP-S550:ssa on vakiona gigatavun kovalevy.
Halvempi soittimista, BDP-S350, tukee vakiona Blu-rayn BonusViewiä (eli Profile 1.1:tä). Soittimessa on kuitenkin myös Profile 2.0:n (BD-Liven) interaktiivisen sisällön vaatima Ethernet-verkkoyhteys, ja soittimen päivittämisen Profile 2.0:aan luvataankin olevan mahdollista.

BDP-S550 sisältää muutamia lisäominaisuuksia, jotka halvemmasta laitteesta puuttuvat. Sisäistä tallenuskapasiteettia laitteessa on gigatavun verran, mikä on juuri Profile 2.0:n vaatima minimi. Laite osaa myös purkaa DTS-HD High Resolution ja DTS-HD Master Audio -ääniraidat, ja liittimistä löytyvät analogiset 7.1-ulostulot.
Halvemman BDP-S350:n hinnan arvioidaan olevan Yhdysvalloissa noin 400 dollaria ja edistyksellisemmän BDP-S550:n 500 dollaria. Hinnat vaikuttavat edelleen pykälää liaan korkeilta, sillä samaan hintaan saa kotiinsa PlayStation 3 -konsolin, jolla voi elokuvien katselun lisäksi tehdä paljon muutakin. Nykyhinnoilla laitteet tulevatkin olemaan varteenotettavia vaihtoehtoja ainoastaan hifisteille, jotka osaavat arvostaa soittimien kehittyneitä ääniominaisuuksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.