HD DVD -aseman omistajaksi 34 eurolla

Lauri Jämsä
26. helmikuuta, 2008 8:13

Blu-ray- ja HD DVD -formaattien taistossa toiseksi jääneen HD DVD:n tulevaisuus ei todellakaan näytä hyvältä. Elokuvat myydään kaupoista poistohintaan, niin ulkomailla kuin Suomessakin. Useiden muiden valmistajien tapaan myös Microsoft kertoi lopettavansa Xbox 360 -pelikonsolin lisälaitteena myydyn HD DVD -aseman valmistuksen.
Mikäli uskoa löytyy vielä HD DVD -laitteisiin, nyt saattaisi olla se hetki, jolloin sellainen kannattaa hankkia. Kyseistä Microsoftin lisäasemaa myydään tällä hetkellä ainakin Yhdysvalloissa ja Australiassa nimittäin jopa alle 50 dollarilla (noin 34 euroa). Jopa Microsoft itse kertoo laitteen listahinnaksi 49,99 dollaria. Yritys varoittelee kuitenkin HD DVD -formaatin huonosta tuesta ja siitä, että kyseisen laitteen valmistus on jo lopetettu. Saatavuus on siis rajoitettu ja laitteet saattavat loppua yllättäen.
Vaikka taloudesta ei löytyisi Xbox 360 -konsolia lainkaan, voi asemasta hyötyä, sillä se on mahdollista virittää toimimaan myös tavallisessa tietokoneessa. Microsoft kertoo HD DVD -aseman takuun jatkuvan tavallisesti valmistuksen loppumisesta huolimatta ja myös asemaan liittyvät tukikyselyt hoidetaan normaalisti. Myös elokuvatarjous, joka oikeuttaa HD DVD -aseman hankkijan saamaan viisi ilmaista elokuvaa, on edelleen voimassa. Tämän lisäksi itse aseman mukana jaellaan vielä kuudetta elokuvaa. 34 euroa ei pitäisi siis olla ollenkaan paha hinta kuudesta teräväpiirtoelokuvasta ja HD DVD -asemasta.
Suomessa HD DVD -asema ei ole ainakaan vielä myynnissä poistohintaan. HD DVD -elokuvia on tuotu markkinoille yli 500 nimikkeen edestä, mutta uusia levyjä ei ole enää tulossa.

AfterDawn.com Laitevertailu
Microsoft Xbox 360 EliteMicrosoft Xbox 360 PremiumSony PlayStation 3 40GBNintendo Wii
Kaikki pelikonsolit

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.