Blu-ray-asemat kohta kannettavissa

Lauri Jämsä
26. helmikuuta, 2008 10:32

Tietokonevalmistaja Acer aikoo tuoda Blu-ray-asemilla varustettuja kannettavia tietokoneitaan markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Acer Taiwanin toimitusjohtaja Scott Lin kertoo, että elokuvakannettavia yritetään saada markkinoille jo toisella vuosineljänneksellä.
Acer siirtyi Blu-ray-formaatin leiriin jo viime vuoden syyskuussa, jolloin HD DVD:n alamäki oli jo havaittavissa. Halpoja Blu-ray-asemia ei kuitenkaan ole vielä juuri näkynyt, joten edullisessa hintaluokassa painivat kannettavat ovat jääneet vielä niistä paitsi.
Scott Linin mukaan teräväpiirtoelokuvien yleistymistä on hidastanut se, että vieläkin vain pienellä osalla kuluttajista on täyteen teräväpiirtotarkkuuteen yltävä televisio, Blu-ray-soittimesta puhumattakaan. Hän uskookin, että Blu-ray-asemat tulevat yleistymään kannettavissa tietokoneissa kotiteatterisoittimia nopeammin.
Ainakin kahdesta ensimmäisestä Blu-ray-aseman sisältävästä kannettavasta tulee löytymään suuret, täyteen teräväpiirtotarkkuuteen pystyvät näytöt. Suuremman koneen näytöllä tulee olemaan kokoa kunnioitettavat 18,4 tuumaa. Pienemmän elokuvakäyttöön tarkoitetun koneen näytön koon luvataan olevan 16 tuumaa.
Acer on tällä hetkellä maailman neljänneksi suurin tietokonevalmistaja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.