Microsoft lopettaa Xbox 360:n HD DVD -aseman myymisen

Kaarlo Räihä
24. helmikuuta, 2008 12:22

HD DVD -leirin kokeman tappion myötä HD DVD -laitteet ovat katoamassa nopeasti markkinoilta. Katoavien tuotteiden joukkoon joutui eilen myös Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin HD DVD -asema, jonka valmistus on päätetty lopettaa.
Uutinen ei ole suuri yllätys ottaen huomioon jo alkaneet spekulaatiot konsolin mahdollisesta Blu-ray-asemasta ja Microsoftilla ei uskota tämän päätöksen vaikuttavan juuri mitenkään Xbox 360:n suosioon. Erillinen HD DVD -asema ei ole käynyt mitenkään erityisen hyvin kaupaksi, sillä vain noin kolme prosenttia Xbox 360:n omistajista on hankkinut erillisen HD DVD -aseman pelikonsolinsa kaveriksi. Microsoftin John Schappert vihjasi GDC-tapahtumassa, että HD DVD -aseman huonot myyntiluvut saattavat johtaa siihen, ettei Microsoft julkaise lainkaan Blu-ray-asemaa konsolilleen, koska se ei todennäköisesti myisi riittävän hyvin.
Blu-ray-aseman puuttuminen nostaisi täten Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin osakkeita, jonka sisäänrakennettu Blu-ray-soittimen myötä kyseessä olisi ainoa markkinoilla oleva pelikonsoli, joka toistaa Blu-ray-elokuvia.
HD DVD -aseman takuu jatkuu kuitenkin normaalisti ja myös HD DVD -asemaan liittyvät tukikyselyt hoidetaan normaalisti. Jatkossa Microsoft tarjoaa teräväpiirtosisältöä konsolilleen Xbox Live Video Marketplace -palvelun kautta, joka rantautuu myös Eurooppaan toukokuun 11. päivä, jolloin Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Ranskassa ja Saksassa asuvat kuluttajat pääsevät lataamaan elokuvia konsolin verkkopalvelun kautta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.