HDScape vaihtaa kuluttajien ostamat HD DVD -levyt Blu-ray-levyiksi

Kaarlo Räihä
23. helmikuuta, 2008 15:29

Teräväpiirtosodan päättyminen tämän viikon tiistaina jätti monia kysymyksiä ilmaan, joista yksi on HD DVD -elokuvien katselu tulevaisuudessa. Teräväpiirtosoittimille testimateriaalia ja maisemavideoita tuottava HDScape on miettinyt HD DVD:n tulevaisuutta ja yritys on päätynyt lopulta vaihtamaan kuluttajien ostamat HD DVD -levyt Blu-ray-levyihin, koska yrityksen mielestä ei ole reilua rangaista kuluttajia heidän tekemästään valinnasta.
Vaihtotarjouksen myötä kuluttajat saavat pitää HD DVD -levyt ja niiden kotelot itsellään, mutta koteloiden kansipaperit pitää postittaa HDScapelle, joka lähettää sitten kuluttajalle saman levyn Blu-ray-version. Aivan ilmaista Blu-ray-versioiden hankkiminen ei ole, vaan yhdestä uudesta Blu-ray-levystä tulee kuluttajalle maksettavaa 11,95 dollaria ja tähän lisätään vielä 99 sentin toimituskulut. Toistaiseksi vaihtotarjous koskee ainoastaan Yhdysvalloissa asuvia kuluttajia, mutta ohjelma laajenee myöhemmin maailmanlaajuiseksi.
HDScapen myymät HD DVD -levyt ovat combo-mallia eli niiden toisella puolella on DVD, jota voi toistaa tavallisissa DVD-soittimissa. Täten kuluttaja voi nauttia ostamistaan levyistä useilla eri laitteilla ja samalla taataan paremmin levyjen toistomahdollisuudet, kun kuluttajalla on samasta levystä sekä HD DVD-, Blu-ray- että DVD-versiot.
Monet HD DVD -elokuvia keränneet henkilöt toivonevat samanlaista jalomielisyyttä myös suurilta elokuvastudioilta, mutta toistaiseksi yksikään nimekäs HD DVD -elokuvia julkaissut elokuvastudio ei ole vihjaissut mahdollisesta vaihto-ohjelmasta.
Uusien levyjen ostamisen lisäksi kuluttajilla on myös toinen vaihtoehto, joka on HD DVD -levyn sisällön kopioiminen Blu-ray-levylle. Toistaiseksi tallentavat Blu-ray-asemat ja -levyt ovat kuitenkin monelle liian hintava sijoitus, mutta tulevaisuudessa hintojen laskiessa voivat kuluttajat siirtää HD DVD -elokuviaan Blu-ray-levyille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.