LG jatkaa HD DVD:tä tukevien hybridisoittimien valmistusta

Ilkka Ketola
20. helmikuuta, 2008 11:00

Elektroniikkavalmistaja LG aikoo jatkaa sekä Blu-ray- että HD DVD-levyjä toistavien hybridisoittimien valmistusta. Yhtiö tiedostaa, että Blu-ray tulee olemaan valtaformaatti, mutta näkee myös tarpeen tarjota HD DVD -soittimia ainakin siirtymävaiheen yli.
Tiedotteessaan LG toteaa, että suuri joukko kuluttajia on jo ehtinyt aloittaa oman teräväpiirtoelokuvakokoelmansa rakentamisen HD DVD:n varaan, ja tälle joukolle molempia formaatteja tukeva soitin on tarpeellinen. Kohdemarkkinat ovat näin ollen melko rajalliset, sillä kiikarissa ovat HD DVD:n omistajat, jotka eivät halua siirtyä suoraan pelkästään Blu-ray-levyjä toistavaan soittimeen.
LG tarjosi ensimmäisenä valmistajana hybridisoitinta, joka kykenee toistamaan molempien valtaväylän teräväpiirtoformaattien levyjä. Myös Samsung on valmistanut vastaavanlaisen soittimen, mallimerkinnältään BD-UP5000, mutta yhtiö aikoo jatkossa keskittyä ainoastaan Blu-ray-soittimien valmistukseen.
Toshiballa ei yhtiön pääjohtaja Atsutoshi Nishidan mukaan ole vielä suunnitelmia siirtyä Blu-ray-leiriin, vaikka yhtiö aikookin luopua HD DVD:stä. Blu-ray-leiri kertoi eilen olevansa kyllä valmis ottamaan Toshiban, samoin kuin kenet tahansa muunkin, mukaan Blu-rayn valmistajien joukkoon.

AfterDawn -laitevertailu: HD DVD/Blu-ray-hybridisoittimet
LG BH100LG BH200Samsung BD-UP5000
Kaikki teräväpiirtosoittimet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.