RapidShare aikoo valittaa oikeuden päätöksestä

Kaarlo Räihä
18. helmikuuta, 2008 16:24

Suosittu RapidShare-tiedostonjakopalvelu koki oikeudellisen takaiskun viime kuussa Saksassa, kun paikallinen tekijänoikeusjärjestö GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) voitti tahojen välisen oikeusjutun, jonka seurauksena tiedostonjakopalveluiden toiminta hankaloitui huomattavasti.
RapidShare ei kuitenkaan tyydy oikeuden päätökseen, vaan RapidSharen edustaja on vahvistanut saksalaiselle Netzwelt.de-verkkojulkaisulle, että yritys aikoo valittaa oikeuden päätöksestä.
RapidShare haluaa selvittää millainen on tiedostonjakopalveluiden asema Saksassa tällä hetkellä. RapidSharen edustajan mukaan Saksassa on annettu asian suhteen useita oikeuden päätöksiä, jotka ovat osittain ristiriitaisia keskenään. RapidSharen edustajan mukaan yrityksen on hankala estää tekijänoikeudella suojatun sisällön jakaminen palvelun kautta, koska palvelun käyttäjät voivat nimetä tiedostoja uudelleen, jakaa tiedostoja osiin ja salata tiedostoja.
Käyttäjä voi myös varmuuskopioida omia musiikkitiedostojaan palveluun ilman latauslinkkien jakelua muille, jolloin on hankala tietää tiedostojen lähetyksen yhteydessä missä tarkoituksessa tiedostot on palveluun laitettu.
RapidShare on kuitenkin varautunut myös toisenlaiseen tilanteeseen, sillä Netzwelt.de:n mukaan GEMA ja RapidShare ovat neuvotelleet mahdollisista korvauksista, mutta toistaiseksi neuvotteluiden yksityiskohdat ovat vielä pimennossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.