Wal-Martin tuki HD DVD:lle loppuu kesäkuussa

Kaarlo Räihä
16. helmikuuta, 2008 1:22

HD DVD -leirin viikko ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä tällä viikolla HD DVD:n ovat hyljänneet sekä Best Buy että Netflix. Eilen tämän kaksikon seuraksi liittyi myös Yhdysvaltojen suurin kauppaketju eli Wal-Mart, joka lopettaa HD DVD -soittimien ja -elokuvien myynnin kesäkuun alkuun mennessä.
Asiasta ensimmäisenä kertoi War-Martin Susan Chronister blogissaan ja tämän jälkeen War-Mart julkaisi asiasta virallisen tiedotteen. Wal-Martin Gary Severson sanoo päätöksen perustuvan kuluttajien antamaan palautteeseen. Severson sanoo kuluttajien suosivan selvästi Blu-ray-elokuvia ja -soittimia. Seversonin mukaan Wal-Martin päätös auttaa kuluttajia teräväpiirtosoittimia koskevien päätösten tekemisessä ja jatkossa Wal-Mart voi tarjota asiakkailleen suurempaa valikoimaa Blu-ray-tuotteiden osalta, koska HD DVD:n poistumisen myötä vapaaksi jäävä hyllytila voidaan antaa Blu-ray-tuotteille.
Wal-Mart myy varastossa olevat HD DVD -tuotteensa normaalisti pois, mutta uusia tuotteita ei enää hankita varastoihin. Kuukauden sisällä pitäisi tämän muutoksen näkyä myös Wal-Marin myymälöissä ja verkkokaupassa Blu-rayn selvänä ylivoimana.
Koska Wal-Martin on Yhdysvaltojen suurin elokuvien jälleenmyyjä, ei HD DVD -formaatilla ole juuri enää tulevaisuutta Yhdysvalloissa. Todennäköisesti HD DVD -leiri tiedottaa lopullisesta tappiostaan lähiaikoina.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.