Village People ja Prince vaativat miljoonia Pirate Baylta

Ilkka Ketola
15. helmikuuta, 2008 18:21

Artistit Prince ja The Village People aikovat vaatia The Pirate Bay (TPB) -vertaisverkkosivustolta oikeusteitse yli miljoonan euron korvauksia. Muusikkoja edustavan asianajajan mukaan jättikorvausten perusteena on se, että TPB on avustanut ihmisiä lataamaan laittomasti artistien musiikkia.
Tapauksen parissa työskentelevän asianajaja Lars Sandbergin mukaan oikeustoimiin on tarkoitus ryhtyä sekä Yhdysvalloissa että Pirate Bayn kotimaassa Ruotsissa. Sandbergin mukaan haasteen valmistelu on jo aloitettu. Hän myös vahvisti ruotsalaismediassa julkitulleet huhut miljoonaluokan korvausvaateista.
Sandberg työskentelee lontoolaiselle Web Sheriff -yritykselle, joka on erikoistunut netin piratismitapauksiin. Prince kääntyi Web Sheriffin puoleen jo syyskuussa 2007, ja nyt tyylitietoinen Village People liittyy mukaan. Ei ole ihmekään, että rahan haistavat artistit kiinnostuvat nyt tapauksesta, kun TPB:llä huhutaan olevan miljoonatulot. Sandberg ei kertonut, milloin haaste on määrä jättää.
Princen ja Village Peoplen haaste on erillinen Ruotsissa viritteillä olevasta oikeuskäsittelystä, jossa Pirate Bayn neljän pääylläpitäjän päitä vaaditaan vadille. Päätapauksessa on asianomistajina monia suuria mediayhtiöitä, mm. kaikki neljä suurta levy-yhtiötä sekä elokuvastudiot Colombia Pictures, MGM Pictures ja 20th Century Fox Films. Osallisten on esitettävä korvausvaatimuksensa tämän kuun loppuun mennessä. Vaikka Sandbergin työstämä tapaus on erillinen pääkäsittelystä, on Sanberg kiinnostunut tapauksen käsittelyn etenemisestä.
Haasteessa mukana olevien artistien lista voi vielä pidentyä. Web Sheriffin toimitusjohtaja John Giacobbi kertoi ruotsalaisen E24-verkkojulkaisun haastattelussa, että mukaan voi liittyä vielä esimerkiksi Van Morrison ja Chet Baker. Hän myös toivoo, että ABBA heräisi toimimaan.
E24:n mukaan Prince hakee korvauksia noin 40 albumin jakamisesta, Village Peoplen korvausten perusteena on myös koko tuotanta, jossa suuri painoarvo on 70-luvun megahittibiisillä YMCA.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.