HD DVD luopumassa kilpailusta?

Matti Robinson
15. helmikuuta, 2008 12:14

HD DVD -formaatin tulevaisuudesta on spekuloitu tiheästi siitä lähtien kun Warner ilmoitti vaihtavansa formaattia. Viimeaikojen arviot ovat olleet enemmänkin ennustuksia siitä millon Toshiba jättää leikin kesken, kuin siitä voittaako se "sodan". Viimeisimmäksi uppoavan laivan jättivät nettivideovuokraamo Netflix ja yhdysvaltalainen kauppaketju Best Buy, jonka jälkeistä Toshiban vastausta media kutsui viimeiseksi hengenvedoksi ja "joutsenlauluksi".
Hollywood Reporterin lähteiden mukaan HD DVD -teräväpiirtoformaatin tukijalka Toshiba olisi tiputtamassa satoja miljoonia dollareita syöneen teräväpiirtoformaatin. Toshiban markkinointipomo Jodi Sally ei kuitenkaan allekirjoita väitettä, vaan vastaa viimeajoilta tuttuun, hieman laimeaan sävyyn, "Luotamme HD DVD -formaattiin ja sen teknologisiin vahvuuksiin, uskomme, että se on paras valinta kuluttajalle".
Toshiban formaatin tulevaisuus ei kuitenkaan vaikuta kovin varmalta edes Sallyn puheista päätellen, "Johtuen viimeaikojen myyntikehityksestä Toshiba jatkaa markkinoiden seuraamista erityisesti kun kaikkien HD DVD-soittimien hintaa laskettiin hiljattain".

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.