Xboxeista pulaa Yhdysvalloissa

Ilkka Ketola
14. helmikuuta, 2008 12:43

Yhdysvalloissa Xbox 360 -pelikonsoleiden joulumarkkinoiden jälkeinen kova kysyntä on yllättänyt Microsoftin. Yhtiö on ilmoittanut arvioineensa kysynnän väärin, ja että konsolit ovat vaarassa loppua useiden myymälöiden hyllyiltä, Reuters kertoo.
Microsoft pohjustaa ilmoituksellaan NPD:n konsolikaupan tammikuun myyntilukuja, jotka tulevat pian julkisuuteen. Yhtiön edustajan mukaan toimitusongelmat näkyvät todennäköisesti myös pienenä notkahduksena myyntiluvuissa, mikä voi heijastua myös koko alan lukuihin.
Microsoft kertoo myös jälleenmyyjien olleen närkästyneitä laitteiden huonosta saatavuudesta. Toimitusongelmien odotetaan jatkuvan vielä helmikuun ajan, mutta keväällä yhtiö uskoo taas voivansa vastata kysyntään. Euroopassa vastaavia ongelmia ei ainakaan Reutersin mukaan ole luvassa.
NPD:n mukaan Xbox 360:ia myytiin viime vuonna Yhdysvalloissa 4,62 miljoonaa kappaletta, josta joulumyynnin osuus oli 1,26 miljoonaa. Viime vuoden myyntihitti rapakon takana oli kuitenkin Nintendon Wii, jota myytiin yhteensä 6,29 miljoonaa. Heikoiten uusista konsoleista kävi kaupaksi kilpasisariaan kalliimpi Sonyn PlayStation 3, joita myytiin 2,56 miljoonaa kappaletta.

AfterDawn Laitevertailu: Pelikonsolit
Microsoft Xbox 360 HDMISony PlayStation 3 40GBNintendo Wii
Kaikki pelikonsolit

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.