HD DVD:ltä tutut vastaukset suru-uutisiin

Ilkka Ketola
12. helmikuuta, 2008 19:23

HD DVD -leiri on tänä vuonna joutunut opettelemaan, kuinka vastaanotetaan huonoja uutisia. Jokaisen ikävän ilmoituksen jälkeen HD DVD:n taustajoukot ovat onnistuneet luomaan oman tiedotteensa, jossa rauhoitellaan formaatin tukijoita ja valetaan uskoa tulevaan. Leiriytymän PR-tiimillä oli jälleen eilen edessään sama haaste Netflixin ja Best Buyn ilmoitusten jälkeen. Tällä kertaa vastine oli jo kuitenkin melko vaisu.
CNET Newsin mukaan HD DVD:n tiedotteessa todettiin seuraavaa: "Olemme pitkään uskoneet, että HD DVD on kuluttajille paras formaatti laatuun ja arvoon perustuen, ja kun markkinoilla on yli miljoona HD DVD -soitinta, on ikävää että Netlflix päätyi pitämään ainoastaan Blu-ray-elokuvia valikoimissaan. Vaikka Best Buy ilmoittikin suosittelevansa Blu-rayta, pitää kauppa sentään HD DVD:n valikoimissaan ja tarjoaa kuluttajille vaihtoehdon."
Vaikka tiedote ei nyt suoranaista tappiomentaliteettia sisälläkään, alkaa HD DVD -leirin ilon aiheet olla harvassa. Formaatin kannalta on toki positiivista, että Best Buy säilyttää HD DVD:t valikoimissaan, sillä kauppaketjulla on vajaan viidenneksen osuus Pohjois-Amerikan markkinoista. Kun jättiyhtiön tuki on kuitenkin käytännössä menetetty, tuntuu hyllytilan säilymisesta iloitseminen hieman teennäiseltä.
Tässä vaiheessa mielenkiintoiselta tuntuu lähinnä seurata, kuinka kauan Toshiban viivytystaistelu jatkuu. Vaikka tämä on täysin spekulaatiota, on vaikeaa uskoa, että formaatti säilyy pitkään ilman suurten studioiden ja jälleenmyyjien tukea.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.