N96 viralliseksi, myös muita tuoteuutuuksia

Matti Robinson
11. helmikuuta, 2008 13:30

Nokia julkisti jo aiemmin spekuloidun N96-puhelimen tänään Mobile World Congress 2008 -tapahtumassa. Olli-Pekka Kallasvuon pitämässä Nokian alkupuheessa julkistettiin Nokia N96 -multimediatietokoneen lisäksi myös muita tuoteuutuuksia.
Barcelonassa parhaillaan meneillään olevilla messuilla yhtenä pääpuheenpitäjänä ollut OPK vahvisti N96-huippupuhelimen ja esitteli myös muita uutuuksia kuten N78-multimediapuhelimen ja tavanomaisemmat 6220 Classic ja 6210 Navigator -mallit. Kaikissa uutuuspuhelimissa on mm. navigaatio-ominaisuudet.
Kuten uutisoimme, N96 sisältää 2,8" näytön, vakiona 16 gigatavua sisäistä flash-muistia ja GPS:n. Nokia vahvisti nyt myös virallisten kuvien myötä kahteen suuntaan liukuvan 2,8 tuuman näytön sekä liukukannen takaa paljastuvat media- ja pelinäppäimet. Toinen N-sarjalainen N78 tulee kauppoihin vuoden toisella neljänneksellä ja yhtiön mukaan sisältää "langattomia musiikki-, valokuvaus- ja navigaatio-ominaisuuksia".
Nokia 6220 classic -mallista löytyy viiden megapikselin kamera ja A-GPS paikannus ja 6210 navigator -mallista sisäänrakenettu kompassi sekä uusi Nokia Maps 2.0 -ohjelmisto, jossa on multimediakartat, satelliittikuvat, jalankulkijoille räätälöidyt palvelut ja uusi käyttöliittymä.
Nokia esitteli myös Ovi-portaalin yhteyteen rakennetun Share-yhteisön, joka tunnettiin aiemmin nimella Twango. Yhteisössä voi jakaa mediatiedostoja eri laitteiden välillä ja tallennustilaa palvelussa luvataan olevan rajattomasti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.