ÄKT:n internet-sivut verkkohyökkäyksen kohteena

Kaarlo Räihä
8. helmikuuta, 2008 13:41

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien (ÄKT) aiemmin tällä viikolla ehdottama The Pirate Bay -sivustoa (TPB) koskeva pääsynestohakemus on herättänyt runsaasti keskustelua myös Suomen ulkopuolella ja nähtävästi ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspään lausuntojen takia ÄKT:n sivut joutuivat verkkohyökkäyksen kohteeksi.
ÄKT:n internet-sivujen ylläpidosta vastaava yritys uskoo hyökkäyksen tulleen Romaniasta, mutta tarkempia tietoja hyökkääjästä tai hyökkääjistä ei ole julkaistu. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tekijänoikeusjärjestöjen verkkosivustot joutuvat hyökkäyksen kohteeksi, mutta kyseessä on ensimmäinen suuri hyökkäys ÄKT:n sivuille. mm. MPAA:n ja IFPI:n sivut ovat olleet useita kertoja erilaisten hyökkäysten kohteina.
Tekijänoikeusjärjestöt eivät kuitenkaan luovuta pienten vastoinkäymisten takia ja Alaspää kertoi Tietokone-lehdelle, ettei ÄKT aio luovuttaa verkkohyökkäysten takia, vaan TPB esto on edelleen harkinnan alla. "Johdonmukainen linjamme on yrittää kehittää sähköisen kaupan yhtiöille toimintatilaa ja puuttua siihen, mikä on avoimesti lainvastaista" sanoi Alaspää. "Ei tämä siltä osin meidän strategiaamme ja ajatusmaailmaamme muuta" jatkoi Alaspää.
Alaspää ymmärtää myös hyökkääjien syyt. "Tämä on sinänsä ymmärrettävä reaktio tällaisessa tilanteessa. On joukko, joka ei ole tyytyväinen siihen mitä kuulevat, ja se reagoi omalla tavallaan" kommentoi Alaspää.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.