Suomalaisohjelmalla Nokian 3G-puhelimista wlan-tukiasema

Ilkka Ketola
6. helmikuuta, 2008 15:56

Suomalainen Joikusoft on kehittänyt sovelluksen, jolla S60-ohjelmistoalustan 3G-puhelimesta saa tehtyä wlan-tukiaseman. Kun ohjelmiston käynnistää, näkyy laite lähiverkossa wlan-tukiasemana, jonka kautta muut laitteet saavat saumattomasti nopean yhteyden ulkomaailmaan.
Joikusoftin sovellus, nimeltään JoikuSpot, lisää entisestään Nokian N-seriesin puhelimien käyttökelpoisuutta. Joikuspotin avulla mikä tahansa WLAN-laite, kuten kannettava tietokone, PDA:t, pelikonsolit (kuten PSP) tai mediasoittimet (kuten iPod touch) pääsevät nettiin. JoikuSpot tarjoaa myös Applen iPhone-puhelimen omistajalle viimein mahdollisuuden päästä nauttimaan 3G-kyydistä, josta he muuten jäävät paitsi.
Ohjekirjan (PDF) mukaan JoikuSpot tukee HTTP- ja HTTPS-protokollia. Valitettavasti beta-asteella oleva JoikuSpot ei vielä ole kovin suojattu, eikä esimerkiksi WEP/WPA-salausta tai MAC-osoitteeseen perustuvaa käyttäjärajausta tueta (parannusta tilanteeseen luvataan). Pikaviestimet, kuten Skype ja Google Talk voivat toimia, mutta ongelmia voi esiintyä.


JoikuSpot vaatii toimiakseen laitteelta Symbian S60v3:n, WLAN:in ja 3G-yhteyden. Tuettuja laitteita ovat Joikusoftin sivuston mukaan Nokia N95 (myös 8GB ja USA:n malli), N93i,N91, N82, N80, E90, E70, E61i, E61 ja E51.
JoikuSpotin voi ladata ilmaiseksi täältä. Ohjelman asentaminen ja käyttöönotto on erittäin yksinkertaista, ja ohjelma on AfterDawnin pikaisella kenttätestillä myös todettu toimivaksi.
Lue myös Joikusoftin lehdistötiedote (PDF) Joikuspotista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.