ÄKT haluaa Pirate Bay -eston Suomeenkin

Ilkka Ketola
5. helmikuuta, 2008 13:01

The Pirate Bay (TPB) on tällä hetkellä kovan julkisen riepottelun kohteena. Kotimaassaan Ruotsissa sivuston laillisuutta selvitellään oikeudessa, ja Tanskassa teleoperaattori Tele2 määrättiin juuri hiljattain estämään asiakkailtaan pääsyn sivustolle. Nyt Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry harkitsee tanskalaisen mallin mukaisen sensuurin läpiajamista myös Suomessa.
ÄKT harkitsee siviilioikeusjuttua, jossa operaattorit määrättäisiin estämään pääsy sivustolle. ÄKT ry:n toiminnanjohtaja Arto Alaspää kertoo Tietokone-lehdelle, että järjestö suunnittelee testaavansa Tanskan mallia myös kotimaassamme.
"Vastaavia pääsynestohakemuksia on tarkoitus tehdä Suomessakin", Alaspää toteaa. Tietokone-lehden mukaan yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, mutta ÄKT aikoo edetä asiassa vielä tänä vuonna.
Tanskassa Tele2:lle langetettu sensurointipäätös oli juuri Tanskan IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) aikaansaannos. Suomessa ÄKT ja IFPI ovat käytännössä sama asia. Tanskassa esto ei ollut ensimmäinen laatuaan, sillä vuosi sitten vastaavanlainen päätös langetettiin venäläiselle nettimusiikkikauppa AllofMP3.comille. Myös tuolloin kanteen takana oli IFPI.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.