AMD tukee isoHunt-sivustoa ilmaisilla suorittimilla

Kaarlo Räihä
4. helmikuuta, 2008 14:39

Suosittujen internet-sivustojen ylläpito ei ole helppoa ja kunnollisen internet-yhteyden lisäksi miljoonia kävijöitä keräävät sivustot tarvitsevat myös runsaasti laskentatehoa, jotta esim. tietokantakyselyiden vasteajat saadaan pidettyä tavallisen käyttäjän näkökulmasta siedettävinä.
Myös suoritinvalmistajat ovat jo pidemmän aikaan testauttaneet uutuussuorittimiaan suosittujen internet-sivustojen konesaleissa ja viime viikolla torrent-tiedostojen hakukoneena toimiva isoHunt-sivusto sai testattavakseen kaksi AMD:n Opteron 2352 -suoritinta. Tällä hetkellä suorittimet huolehtivat sivuston tietokantapalvelimen tarvitsemasta laskentatehosta ja sivuston suuren suosion myötä uusille suorittimille tulee varmasti käyttöä.
AMD:n päätös saattaa kuitenkin herättää ihmetystä, sillä mm. yhdysvaltalaisten elokuvastudioiden etuja ajava MPAA on haastanut sivuston aiemmin oikeuteen ja sivusto herättää muiden torrent-hakukoneiden tapaan suurta närkästystä lähes kaikkien tekijänoikeusjärjestöjen keskuudessa. Toistaiseksi tekijänoikeusjärjestöt eivät ole kommentoineet tilannetta, mutta tilanne ei todennäköisesti miellytä niitä.
Nähtäväksi jää, ilmaantuuko internetiin pian tietoja Intelin tukemista P2P-sivustoista, joiden avulla tekijänoikeusjärjestöt voisivat aloittaa ristiretken suoritinjättejä vastaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.