Aihealueet avattu -- uusi tapa löytää sisältöä sivuiltamme

Petteri Pyyny
31. tammikuuta, 2008 17:30

Sivustomme navigointi on pysynyt lähestulkoon samanlaisena koko AfterDawnin olemassaolon ajan, eli lähes yhdeksän vuotta. Kuitenkin jo vuosien ajan olemme aina silloin tällöin saaneet käyttäjiltämme palautetta siitä, että sivustollemme ensimmäistä kertaa saapuva käyttäjä ei välttämättä oikein hahmota mitä sivuilta löytyy ja mistä se kaikki tieto löytyy.
Tähän ongelmaan sivuton jaottelu "ohjelmiin", "uutisiin", "keskustelualueisiin", jne ei varsinaisesti auta millään tavalla. Vuosi sitten aloimme kehittelemään ajatusta siitä, että sivustolle rakennettaisiin myös toinen, aiemmasta "päänavigaatiosta" kokonaan erillinen, "aihealueen mukainen", navigointitapa. Ja nyt tämä projekti on valmis ensiesiintymistään varten.
Eli nyt kaikilla AfterDawniin kuuluvilla sivuilla näkyy vasemmassa reunassa uusi navigointipalkki, jonka avulla sivuilta löytyvää sisältöä pystyy tarkastelemaan aihealueen mukaan. Olemme käyneet läpi tuhansia sivuja vajaan yhdeksän vuoden aikana kertynyttä uutismateriaalia, jne ja pyrkineet mahdollisuuksien mukaan jakamaan tämän sisällön jollain tavalla loogisiin kokonaisuuksiin.
Eli, siinäpä se nyt on :-) Palaute, kuten aina, on se tärkein tapa kertoa meille toimiiko uusi ratkaisu vai ei -- ja jos ei, niin mitä siitä pitäisi muuttaa ja miten. Ja jos tuo sivupalkki todellakin alkaa "ahistamaan", palkin yläreunasta löytyvä ruksi piilottaa palkin pois häiritsemästä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.