Pirate Bay rikkoi 10 miljoonan käyttäjän rajapyykin

Kaarlo Räihä
27. tammikuuta, 2008 14:19

The Pirate Bayn (TPB) suosio on jatkuvassa kasvussa ja eilen palvelu rikkoi taas omia ennätyksiään, kun TPB:n trakkeria käytti samaan aikaan yli 10 miljoonaa asiakasta. Kasvu on ollut muiden torrent-sivustojen tapaan erittäin vauhdikasta, sillä viime vuonna TPB tuplasi käyttäjämääränsä hieman yli kahdeksaan miljoonaan käyttäjään, joten kuukauden aikana uusia asiakkaita on tullut vajaa kaksi miljoonaa.
Rekisteröityneitä käyttäjiä TPB:llä on tällä hetkellä noin 2,5 miljoonaa ja palvelun kautta jaetaan noin miljoonaa torrent-tiedostoa. Sivuston suosio näkyy myös internet-sivustojen suosiota mittaavan Alexan tuloksissa. Ruotsissa TPB on Alexan mukaan maan 11. suosituin sivusto ja kaikkien maiden suosiota mitatessa on TPB sijalla 152. Alexan mittareiden mukaan TPB ei ole kuitenkaan suosituin torrent-sivusto, sillä sen edellä on Mininova-sivusto, jonka sijoitus Alexan mukaan on 55.
Suuren sivuston pyörittäminen ei ole aivan helppoa ja TPB:n pyörittäminen vaatii yli 20 palvelinta, joiden on tarkoitus taata palvelun jouheva toiminta.
TPB päätynee otsikoihin jälleen ensi viikolla, kun syyttäjä Håkan Roswall nostanee syytteet TPB:n ylläpitäjiä vastaan avunannosta tekijänoikeusrikoksiin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.