Universal: HD DVD on tullut jäädäkseen

Lauri Jämsä
25. tammikuuta, 2008 23:17

Vaikka Blu-rayn menestyksestä on uutisoitu joka puolella maailmaa, BetaNewsin haastateltavana olleen elokuvayhtiö Universalin varatoimitusjohtaja Ken Graffeon mukaan myös HD DVD -formaatti on tullut jäädäkseen. Graffeon toimii myös HD DVD -formaatin tukijayhdistyksessä. Hän jättää kuitenkin vielä mahdollisuuden myös rauhalle teräväpiirtoformaattisodassa tarkoittaen tällä jonkinlaista sopimusta Blu-ray- ja HD DVD -formaattien välillä.
Kun Graffeolta kysyttiin mitä mieltä Universal on Warnerin päätöksestä siirtyä kokonaan Blu-rayn leiriin, hän kertoi asian tulleen heille täysin yllätyksenä. "Kuulimme asiasta samalla, kun kaikki muutkin -- kesken lennon CES-messuille Las Vegasiin. Ollakseni täysin rehellinen, emme ole vielä ehtineet käsitellä koko asiaa -- Warner julkaisee elokuviansa HD DVD:llä vielä toukokuuhun asti.
Haastattelu kääntyi nopeasti pisteeseen, jossa Graffeolta kysyttiin hänen mielipidettänsä siitä, jättäisivätkö myös Universal ja Paramount HD DVD:n jossain vaiheessa. Tämän hän kielsi jyrkästi. "Tämä on bisnestä myös meille ja meillä ei ole pienintäkään aikomusta tehdä suunnitelmiimme muutoksia. Julkaisimme juuri uudet nimikkeemme HD DVD -levyillä ja meillä on paljon muita toimenpiteitä suunnitelmissa."
Kun haastattelija kysyi Graffeon mielipidettä Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin vaikutuksesta teräväpiirtosoittimien myyntiin, hänen vastuksensa oli nopea. "Jos katsot tilastoja siitä, kuinka paljon HD DVD -soittimien omistajat ovat ostaneet elokuvia ja siitä, kuinka paljon elokuvia Blu-ray-soittimien ja PlayStationin omistajat ovat elokuvia ostaneet yhteensä, voit huomata suhteen olevan suhteutettuna laitteiden määrään 4:1. Pelikonsolien omistajat eivät siis osta elokuvia samalla tahdilla, kuin pelkän teräväpiirtosoittimen omistajat.
Viimeiseksi Graffeolta kysyttiin mitä mahdollisuuksia Blu-raylla ja HD DVD:llä olisi vielä lyödä hynttyyt yhteen. Hän jätti asian vielä auki, mutta kertoi ongelman mutkistuneen viime aikoina.
"En aio sanoa, että se ei ole koskaan mahdollista. Uskon, että kaikki toivoisivat asioiden järjestyvän, enkä usko, että kenelläkään olisi mitään sitä vastaan. Yritimme puolitoista vuotta sitten yhdistää formaatteja, mutta valitettavasti aikomus hajosi käsiin. Uskon, että kaikki on mahdollista, mutta viimeinen päätäntävalta on kuitenkin asiakkailla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.