Australiassa piraattikauppa tuottaa huumeitakin enemmän

Lauri Jämsä
24. tammikuuta, 2008 9:35

Melbournen poliisi kertoo tehneensä suuren piraattitakavarikon, jossa takavarikoitiin huimat 400 000 laitonta tallennetta. Heidän mukaansa pirattitallenteiden myynti ja salakuljetus on niin hyvää bisnestä, että jotkut siirtyvät huumausainesalakuljetuksesta piraattikauppaan.
Australian poliisit ratsasivat Melbournessa tiistaina kaksi omakotitaloa, joita oli käytetty piraattilevyjen myyntiin. Ratsiassa pidätettiin ja asetettiin syytteeseen kaksi henkilöä, noin 40-vuotias mies ja noin 40-vuotias nainen.
Noin 400 000 DVD-, CD- ja PlayStation-levyn lisäksi takavarikossa löydettiin pieni määrä huumeita ja rahaa noin 10 000 Australian dollarin edestä. 100 tallentavalla asemalla poltettu piraattimateriaali täytti poliisin mukaan kaksi pakettiautoa.
"He valmistivat levyjä 12 sentillä ja myivät niitä kuuden euron kappalehinnalla. He tekivät levyillä selvää voittoa", kertoo Terry Purton poliisista.
Purtonin mukaan poliisi ratsasi samat paikat viime marraskuussa, jonka takia he olivat ällistyneitä siitä, että samaa paikkaa käytettiin taas piraattitallenteiden myyntiin. Hän kertoi naapureiden hätääntyneen lisääntyneestä liikenteestä talojen ympärillä, jonka takia he uskoivat asukkaiden harjoittavan huumausainemyyntiä.
"He uskoivat sisään ja ulos kulkevan väkijoukon ostavan heiltä huumeita. Myymällä näitä DVD-levyjä he kuitenkin käärivät huumebisnestäkin suuremmat voitot", Purton arvioi.
"Tällainen toiminta on järjestäytynyttä rikollisuutta ja sillä on haitallinen vaikutus yhteiskuntaan, paikallisiin elokuvakauppoihin ja elokuvateollisuuteen."
Terry Purtonin mukaan laittomien levyjen valmistajat ovat nostaneet viime aikoina piraattilevyjen tuotannon ja itse levyjen laatua.
Myyjät tekivät levyjen myynnillä vuodessa voittoa poliisin mukaan jopa yli seitsemän miljoonaa euroa.


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.