1.1.3-version firmware herättää kuolleet iPhonet eloon

Kaarlo Räihä
22. tammikuuta, 2008 19:45

Applen iPhone-matkapuhelimet ovat saaneet muutaman firmware-päivityksen julkaisunsa jälkeen ja nämä päivitykset ovat aikaisemmin aiheuttaneet ongelmia niille kuluttajille, jotka ovat vaihtaneet puhelimensa firmwaren aluksi epäviralliseen versioon ja tämän jälkeen he ovat asentaneet virallisen firmware-päivityksen. Pahimmassa tapauksessa virallisen firmwaren laittaminen on saattanut johtaa puhelimen jumiutumiseen, koska epävirallisten firmwarejen tekemiä muutoksia ei ole palautettu normaaleihin asetuksiin.
Applen julkaiseman 1.1.3-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen myötä tilanne kuitenkin muuttui, sillä kyseisellä päivityksellä pystyy palauttamaan eloon ne iPhonet, jotka aiemmat firmware-päivitykset ovat jumiuttaneet.
Apple on varoittanut firmware-päivitysten yhteydessä, että virallisen päivityksen asentaminen saattaa jumiuttaa puhelimen, jos puhelimessa käytetään epävirallisia firmware-päivityksiä. Applen kanta ei ole vielä muuttunut, sillä 1.1.3-firmwaren tuoma muutos ei ole sen virallinen ominaisuus, vaan kyseessä on todennäköisesti firmwareen tehtyjen muutosten myötä syntynyt ominaisuus.
1.1.3-firmwaren asentamisen jälkeen kuluttajat voivat päivittää puhelimensa firmwaren aikaisempaan versioon, jonka jälkeen puhelimeen voi jälleen asentaa epävirallisen firmwaren. Tämän jälkeen kuluttajat voivat ajaa puhelimessa haluamiaan ohjelmia.
Applen pitäisi julkaista SDK-paketti ensi kuussa iPhonelle ja iPod touchille, jonka avulla kaikki halukkaat voivat kehittää ohjelmia kyseisille laitteille. Tällöin kuluttajien ei enää toivottavasti tarvitse asentaa epävirallisia firmwareja, jotta omien ohjelmien ajaminen onnistuu puhelimessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.